Nyhetsbrev
Hamburger SV
ER SIDA:
Min reseverksamhet startades upp med fotbollsresor till Rostock.

Mitt intresse för den tyska bundesligafotbollen föddes 16 maj 1981 med match i en fullsatt Volksparkstadion i Hamburg och match mellan hemmalaget HSV (på den tiden ett topplag i Europa) och Stuttgart. Det började inte bra eftersom det blev lagets enda förlust på hemmaplan säsongen 1980/81.

Hansa Rostock behöver en poäng i säsongens avslutningsmatch mot Lübeck för att flyttas upp i andraligan och matcher säsongen 2021/22 mot de båda lagen HSV och St. Pauli från Hamburg.

Vi hade många fantastiska upplevelser i Rostock med bl.a. segrar mot storlagen Bayern München och Borussia Dortmund. Det var inte lätt att komma till Ostseestadion och ta med sig tre poäng hem.

Vi var alltid välkomna till "svensklagets" hemmamatcher.

Några svenska spelare under storhetstiden var bl.a. Magnus Arvidsson, Peter Wibrån, Marcus Lantz, Andreas Jakobsson, Joakim Persson, Rade Prica, Marcus Allbäck och sist men inte minst "Whiskyschwede".

Våra fotbollsresor till oftast utsålda matcher under åren har gått till Rostock, Hamburg, Berlin, Bremen och Dortmund.

Några andra fotbollsresor som stuckit ut lite mer var fotbolls-VM i Tyskland 2006 och tre fantastiska besök i Milano med Milan mot Inter, Juventus och Roma.

En av mina största upplevelser under åren i resebranschen är mitt första besök på vingården Villa Boemia och det oförglömliga mötet med den legendariske fotbollsspelaren Nils Liedholm.

När det gäller tysk handboll pratar vi världens bästa liga och i norr har vi THW Kiel och Flensburg/Handewitt.

Vi har haft fantastiska upplevelser med båda dessa lag och även med HSV Hamburg innan dessa gick i konkurs.

När vi besökte Kiel första gången för cirka 20 år sedan spelade Magnus Wilander, Johan Petersson, Stefan Lövgren, Staffan Olsson i första uppställningen och Mattias Andersson var andremålvakt.

Vi har en förhoppning och dröm att när vår tillvaro börjar öppna upp att göra nya besök i alla dessa tyska fotbolls- och handbollsarenor.

Ni får gärna anmäla ert eventuella intresse för framtida sportresor med ett mail till roland@rpsport.se.

KOMPLETTERAS EFTERHAND
RP Sport & Nöje, Tärngränd 3, 231 31 Trelleborg
0410-428 83 roland@rpsport.se
okt © 2004 rpsport.se